Črni petek | Do 60 % popusta na 40.000+ izdelkov →
10 € za vasRegistracijaPrijavaKošarica Menu

Hitra in preprosta poletna sladica z breskvami

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Hrvaška blogerka Sanja je z nami delila hitro, enostavno poletno sladico, ob kateri se vam bodo pocedile sline. V glavni vlogi so breskve v nekoliko okrepljeni različici: pečene z malo ruma, cimeta, medu in z obveznim dodatkom hladnega vanilijevega sladoleda.

Posladkajte se!

Potrebovali boste:

  • 2 žlici medu,
  • 2 žlici stopljenega masla,
  • 1 žlica ruma,
  • 1 žlica rjavega sladkorja,
  • 1 čajna žlička cimeta,
  • 1 čajno žličko arome vanilije,
  • ščepec soli.
Ta količina zadostuje za preliv za 3-4 breskve.

Postopek priprave:

  1. Pečico segrejte na 200C.
  2. Pekač obložite s papirjem za peko, odpornim na maščobo.
  3. Pripravite preliv tako, da z žlico zmešate vse sestavine za preliv.
  4. Breskve operite in prerežite na pol, po želji jih lahko tudi olupite.
  5. Položite jih v skledo in jih prelijte s prelivom.
  6. Pecite v ogreti pečici, dokler se ne zmehčajo, približno 30-40 minut. Bolj, ko so mehke, bolj okusne bodo.
  7. Postrezite še tople z vanilijevim sladoledom.
Ta recept lahko uporabite kot osnovo in dodajate oz. spreminjate sestavine in količine, da dosežete sladico po svojem okusu.