6 nasvetov, s katerimi vam bo paljeno testo vedno uspelo
- Testo zelo dobro prekuhajte, bolj temeljito kot ga boste kuhali v loncu, bolje se bo speklo.
- Jajca dodajajte postopoma, enega po enega.
- Obstajata dva trika, ki preprečujeta, da bi testo med peko razpokalo - testo na pekaču, preden ga damo v pečico, poškropimo z vodo ali ga posujemo s sladkorjem v prahu.
- Med peko ne odpirajte pečice, saj bi nenaden padec temperature povzročil krčenje testa, ki ga ni mogoče popraviti.
- Testa ne pecite na vročem zraku, temveč le na spodnjem in zgornjem ogrevanju.
- Pripravljeno surovo testo lahko shranite tudi v hladilniku, hranilo se bo 1 - 2 dni.
Še več nasvetov za peko princesk, ki vam bodo morda prišli prav
- Za nadev smo pripravili osnovno kremno kremo, ki jo uporabljamo tudi pri navadnih princeskah. Če želite imeti lažjo kremo, jo naknadno stepite z mascarponejem.
- Če jo boste stepli z maslom, bo krema bolj obstojna, trajala bo dlje in testo se ne bo tako razmočilo.
- Pri pripravi kreme je pomembno, da imajo sestavine enako temperaturo, da se krema ne sesiri.
- Osnovo za kremo pripravite dan/večer prej. Vedno jo postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se dovolj strdi.
- Če se vam zgodi, da se krema sesiri, lahko to preprosto odpravite s kratkim pogrevanjem na vodni kopeli ali za 15 do 20 sekund v mikrovalovni pečici. Nato jo ponovno stepite.
Težavnost recepta: srednje težka
Čas: približno 2 h + čas hlajenja
Število kosov: 20 - 25